Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε• αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας. Γιάννης Ρίτσος (το νόημα της απλότητας)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΑΣ είπε...

Οι τόποι που γνωρίσαμε δε χάνονται.
Κρεμιούνται στις λέξεις και τις χειρονομίες μας,αναπαύονται στο βυθό των ματιών μας.
Τα "χνάρια" ήταν από μέταλο που έκαιγε.
Κι ακούμπησε την καρδιά μας.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ποιος θυμάται τον Αλφόνς - Κώστας Ακρίβος

Ποιος θυμάται τον Αλφόνς - Κώστας Ακρίβος - Μεταίχμιο

Πήγα στο γκουγκλ και χάθηκα! Άπειρες οι πληροφορίες! Άσε που σκόνταφτα σε Αγγλικά και σε πνευματικά δικαιώματα!
Οπότε, Κατερίνα, άσε τις λεπτομέρειες, γιατί θα σε πάρει κανένα χρόνο, μέχρι να τελειώσεις!

Ότι πρόλαβες να πάρεις έτοιμο, πήρες! Μέχρι να μάθεις εσύ για τον Αλφόνς και να συγκινηθείς, θα έχει γράψει κι άλλο βιβλίο ο Κώστας Ακρίβος!

Γι' αυτό, γίνε σύντομη!
Γράψε:
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο στην αρχή, νευρίασες. "Καλά!" αναρρωτήθηκες. "Έτσι γράφει ένας διάσημος επαγγελματίας συγγραφέας; Έτσι γράφω κι εγώ! Καθαρή έρευνα, αντιγραφή και πάσα προσωπικά ημερολόγια, με ονόματα, μαγαζιά, πήγαινε - γύρνα, ρώτα - μάθε -γράψε, ότι κάνουν τόσοι άλλοι, τόσο εύκολα, χωρίς να είναι συγγραφείς!"
Πες όμως πως, παρακάτω σου ανέτρεψε όλες αυτές τις σκέψεις!

Μετά πες, πως κατάλαβες γιατί στ' αυτιά σου έφτασαν και όχι ιδιαίτερα καλές κριτικές και παραδέξου πως ίσως σε είχαν επιρεάσει, μα εσύ επέμενες να μάθεις τι ήταν αυτός ο Αλφόνς, που τόσος ντόρος γίνεται γι' αυτόν! Ο "κανένας" να το είχε γράψει, εσύ θα το διάβαζες!

Μετά πες, πως κατάλαβες γιατί ο Κώστας Ακρίβος μπορεί να έχει αντιπάθειες! Είναι καθαρή ζήλια και ο ανταγωνισμός! Το βρήκες όμως άδικο, γιατί χάρη στο δικό του βιβλίου (που όλοι ίσως θα ήθελαν να έχουν γράψει!), μαθαίνει ο κόσμος αυτόν τον δέκατο τρίτο θεό, όπως ο ίδιος ήθελε να λένε.

Ήταν, όμως; Σε διαφώτισε καλά ο Κώστας Ακρίβος;
Πες ότι σε διαφώτισαν τα ίδια τα ημερολόγια του Αλφόνς! Ουδείς αλάνθαστος! Πρέπει να είχε κάνει τα λάθη του, κάποια τα πήρε και μαζί του, όπως όλοι οι άνθρωποι! Έκανε όμως πολλά καλά στην Ελλάδα, ειδικά στα μέρη μας! Έτσι κι αλλιώς, Άλλος ζυγίζει!

Πες, πως, δέκατος τρίτος θεός, δεν είναι εύκολο να γίνει, ήταν όμως ένας άνθρωπος ξεχωριστός, ταλαντούχος, ελεύθερος, φυσιολάτρης, οραματιστής, ευαίσθητος, λογοτέχνης και είχε τόσα άλλα χαρίσματα, που δεν τα συγκεντρώνουν εκατό άνθρωποι μαζί και σαν την δική του προσωπικότητα, δεν γεννιούνται κάθε μέρα!

Πες, πως ταυτίστηκες με πολλά γραφόμενά του, τόσο του Αλφόνς, όσο και με τον Ακρίβο!
Είχες να κάνεις με δύο συγγραφείς!
Μόνο;

Πες, πως σε κάποια σημεία, τους αντιπαθούσες και τους απέρριπτες και τους δυο!
Όχι, δεν ήταν αυτά τα πρότυπά σου!

Πες, πως σε κάποια σημεία τους ζήλεψες και τους δυο!
Όχι, δεν έχεις τέτοια πρωτερήματα!

Πες τα όλα!

Μα, πρέπει να τα πάρω απ' την αρχή, να δω τις σημειώσεις μου! Με μπερδεύεις, εαυτέ μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: