Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε• αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας. Γιάννης Ρίτσος (το νόημα της απλότητας)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΑΣ είπε...

Οι τόποι που γνωρίσαμε δε χάνονται.
Κρεμιούνται στις λέξεις και τις χειρονομίες μας,αναπαύονται στο βυθό των ματιών μας.
Τα "χνάρια" ήταν από μέταλο που έκαιγε.
Κι ακούμπησε την καρδιά μας.

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Όντως: Τα γραπτά μένουν!

Δεν το πιστεύω, αλλά... ας μην το συζητήσουμε!
Ακόμα και οι αρχάριοι στο ίντερνετ, ξέρουν πως ζητώντας στο γκουγκλ το όνομά τους, θα δουν ποιοι έχουν γράψει γι' αυτούς!
Κι όμως, εγώ τόσα χρόνια, δεν το έκανα! Πού να προλάβω; Μου έλεγαν ότι γέμισα κυκλάμινα τον ιστοχώρο, το καταλάβαινα, αλλά το όνομά μου, μόλις απόψε σκέφτηκα να το ψάξω, κι αυτό με αφορμή την εκδήλωση στα χνάρια με θέμα: "Τα γραπτά μένουν", επειδή ένιωσα κατόπιν εορτής, πως αυτή η εκδήλωση μου ξέφυγε πολύ, λόγω χρόνου και λόγω πολλών άλλων υποχρεώσεων.
Έτσι απόψε, βρήκα και την εφημερίδα Βόλος Πρες (αδύνατον να πετύχω τις σωστές ρυθμίσεις του μπλόγγερ σ' αυτό το μπλογκ! και ένας εθελοντής, δεν έχει βρεθεί! Δεν πειράζει παιδιά! Εγώ αυτό που πρέπει, το γράφω! Μόνο στην αντιγραφή υπακούει στα Αγγλικά και στους αριθμούς, παρόλο που δοκιμάζω όλες τις γλώσσες.)

Την "Ευχαριστώ" ιδιαιτέρως και ζητάω συγγνώμη που άργησα να το δω!

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Συγκέντρωση (επίδοξων) συγγραφέων

"Ποια είναι η σημασία της γραφής; Γιατί γράφουμε;" ΄Το ερώτημα αυτό έχει συνήθως τόσες απαντήσεις όσοι είναι και οι συγγραφείς.
Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, η Κατερίνα Σταματίου- Παπαθεοδώρου,στο Παραδοσιακό Καφενείο ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ, Κουταρέλια 14δ, απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα στο Βόλο, προσκαλεί όσους άσημους και διάσημους δημοσιεύουν ( ή καταχωνιάζουν σε συρτάρια) σκέψη και εμπειρία, να καταθέσουν... την άποψή τους, να δώσουν ο καθένας την απάντησή του και να κουβεντιάσουν για το θέμα της γραφής και του γραπτού. Tηλ. Επικοινωνίας 32602.