Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε• αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας. Γιάννης Ρίτσος (το νόημα της απλότητας)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΑΣ είπε...

Οι τόποι που γνωρίσαμε δε χάνονται.
Κρεμιούνται στις λέξεις και τις χειρονομίες μας,αναπαύονται στο βυθό των ματιών μας.
Τα "χνάρια" ήταν από μέταλο που έκαιγε.
Κι ακούμπησε την καρδιά μας.

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Το κουδούνι των Σχολείων ξαναχτυπάΓια όσους ρωτάνε για τα χνάρια, πότε θα χτυπήσουν το κουδουνάκι τους για συναντήσεις και εκδηλώσεις, λίγη υπομονή! Όλα χρειάζονται τον χρόνο τους και ανάλογες διαθέσεις. Είδωμεν!

Όμως, σε λίγες ώρες θα χτυπήσει το κουδούνι όλων των Σχολείων μας και οι δρόμοι (άσε τις αυλές των Σχολείων!) θα γεμίσουν ζουζουνίσματα παιδιών!

Ότι καλύτερο και πιο αισιόδοξο στις φθινοπωρινές εικόνες κάθε χρόνου!

Εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά στα παιδιά όλου του κόσμου και στους δασκάλους και καθηγητές μας, που είναι οι δεύτεροι γονείς, "ΚΟΥΡΑΓΙΑ και ΥΠΟΜΟΝΗ" για τα βλαστάρια μας!

Για να μην ξεχνιέμαστε και για να μαθαίνουν οι νεότεροι, εδώ στα μπλογκ έχουμε πολλές Σχολικές Σελίδες, πολλούς φίλους καθηγητές που μας ενημερώνουν για τα Σχολεία τους και κυρίως μας μορφώνουν κι όλους εμάς τους μεγάλους και μάλιστα αμισθί!

Για να μην κάνω εξαιρέσεις, δίπλα στα λίνγκ μου έχω τα Σχολεία που παρακολουθώ στενά εγώ, όταν προλαβαίνω. Αν πάτε μέχρι εκεί, εύκολα θα βρείτε και τα άλλα. Όρεξη για μάθηση και διάλογο να έχετε και θα τα βρείτε!