Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε• αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας. Γιάννης Ρίτσος (το νόημα της απλότητας)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΑΣ είπε...

Οι τόποι που γνωρίσαμε δε χάνονται.
Κρεμιούνται στις λέξεις και τις χειρονομίες μας,αναπαύονται στο βυθό των ματιών μας.
Τα "χνάρια" ήταν από μέταλο που έκαιγε.
Κι ακούμπησε την καρδιά μας.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Παπαγαλάκι

Όσοι ανεβάζουν φωτογραφίες στο facebook είναι ανασφαλείς

Φωτογραφίες από το χθεσινοβραδινό πάρτυ. Φωτογραφίες από...
το τριήμερο στη Ρώμη.

Φωτογραφίες από τις Αυγουστιάτικες διακοπές. Φωτογραφίες μέχρι και από τη δουλειά, από το σπίτι, από το λεωφορείο, από οποιοδήποτε μέρος μπορείς να φανταστείς. Και σε όλες, βασικός πρωταγωνιστής ο χρήστης που τις ανεβάζει...

“Η εξήγηση είναι απλή”, λένε οι επιστήμονες του Πανεπιστήμιου του Μπάφαλο. “Οι άνθρωποι αυτοί βασίζουν την αξία τους στην αυτοπροβολή και ζητούν διακαώς την προσοχή μας”. Η εξήγηση τους τεκμηριώθηκε με έρευνα που έκαναν σε 311 άνδρες και γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 23.

Προκειμένου να καταλάβουν την συμπεριφορά των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι επιστήμονες ζήτησαν να μάθουν πόσες ώρες ξόδευαν στο Facebook οι ερωτηθέντες, πόσες φωτογραφίες μοιράστηκαν με τους φίλους τους, τον αριθμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους οποίους διατηρούν λογαριασμούς και πώς συμπεριφέρονται στους διαδικτυακούς τους φίλους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μάικλ Στεφανον, που ηγήθηκε της έρευνας, οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν “θύματα” των ανασφαλειών τους, και κατά μέσο όρο ασχολούνται περισσότερο με την εικόνα τους στο facebook σε σχέση με τους άνδρες.

Όμως, οι επιστήμονες τονίζουν πως πλέον οι περισσότεροι έχουν πέσει στην παγίδα της αυτοεπιβεβαίωσης μέσα από το Facebook. “Είναι απογοητευτικό να διαπιστώνεις πως εν έτει 2011, τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη να διατυμπανίσουν την αξία τους και να προβάλλουν την εξωτερική τους ομορφιά”, καταλήγει ο Στεφανον.

Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Όσοι ανεβάζουν φωτογραφίες στο facebook είναι ανασφαλείς http://24wro.blogspot.com/2011/03/blog-post_6899.html#ixzz1GHBS1hTV

Δεν υπάρχουν σχόλια: