Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε• αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας. Γιάννης Ρίτσος (το νόημα της απλότητας)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΑΣ είπε...

Οι τόποι που γνωρίσαμε δε χάνονται.
Κρεμιούνται στις λέξεις και τις χειρονομίες μας,αναπαύονται στο βυθό των ματιών μας.
Τα "χνάρια" ήταν από μέταλο που έκαιγε.
Κι ακούμπησε την καρδιά μας.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Διαγωνισμός για μαθητές

Μαθητές φτιάχνουν βίντεο, μπλογκ, αφίσες για μεγάλους λογοτέχνες

Printer-friendly versionSend to friend

«Παπαδιαμάντης - Ελύτης – Γκάτσος – Τσίρκας: 100 χρόνια μετά!». Αυτός είναι ο τίτλος του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώθηκε σήμερα, στο πλαίσιο του οποίου μαθητές καλούνται να μελετήσουν το έργο τεσσάρων μεγάλων λογοτεχνών.

Στόχος είναι οι μαθητές να δημιουργήσουν βίντεο, μπλογκ, αφίσες ή ότι άλλο τους εκφράζει σχετικά με τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου και του Στρατή Τσίρκα, και να λάβουν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό. Οι μαθητές, αλλά και συνολικά η σχολική κοινότητα, καλούνται να δημιουργήσουν συλλογικά ή ατομικά καλλιτεχνικά έργα κάθε μορφής και να τα παρουσιάσουν, με διάφορους τρόπους, μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές τους.

Φέτος άλλωστε συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ταυτόχρονα 100 χρόνια από τη γέννηση των: Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου και Στρατή Τσίρκα.

Με τη βοήθεια και τη συνδρομή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση δημιούργησε την πλατφόρμα www.i-create.gr, όπου θα φιλοξενηθεί το υλικό των σχολείων. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού ενώ οι μαθητές μπορούν να δουν, αξιολογήσουν και να μοιραστούν τις συμμετοχές των συμμαθητών τους. Ακόμα, παρέχεται λογισμικό για δημιουργία, επεξεργασία και «ανεβάσματος» βίντεο, πηγές και σύνδεσμοι σε κείμενα αλλά και σχετικά video από το YouTube.

Τα έργα που θα προκριθούν, μετά από διαδικτυακό διαγωνισμό, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση όπου θα βραβευτούν σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: