Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε• αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας. Γιάννης Ρίτσος (το νόημα της απλότητας)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΑΣ είπε...

Οι τόποι που γνωρίσαμε δε χάνονται.
Κρεμιούνται στις λέξεις και τις χειρονομίες μας,αναπαύονται στο βυθό των ματιών μας.
Τα "χνάρια" ήταν από μέταλο που έκαιγε.
Κι ακούμπησε την καρδιά μας.

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Όταν τους ιδώμεν όλους υπό το πέλμα μας... Θανάσης Κ. Βογιατζής

Ενώ ο Θανάσης Κ. Βογιατζής εξέδωσε καινούργιο βιβλίο με τίτλο:
"1936"
(Τί έγινε τότε, κύριε Θανάση; Κάτι με τους καπνεργάτες, έμαθα ),
εγώ, έστω κι έτσι, έστω και τόσο καθυστερημένα, θα κάνω μια μίνι παρουσίαση του προηγούμενου βιβλίου του, που ναι, μεν, εγώ, δεν αξιώθηκα ακόμα να διαβάσω, οι Βολιώτες όμως το στήριξαν με το παραπάνω, απ' ότι έμαθα, κι αυτό σημαίνει πολλά, και καλά για το νέο σου βιβλίο!

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ! κύριε Θανάση και ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
Χαρά στο κουράγιο σας και στην υπομονή σας να βρείτε τόσα αρχεία της ιστορίας μας, να τα ενώσετε, να τα συρράψετε, για τα "ιδούν" τα μάτια μας, κι αυτά, αν "μπορούν"!

Κάποτε δεν τα πήγαινα καλά με την ιστορία, ούτε με τα βιβλία έρευνας. Τώρα, υποκλίνομαι, γιατί κατάλαβα πόσο δύσκολη είναι αυτή του είδους η συγγραφή και πόσο επίπονη.

Δεν είναι για να λέω πολλά. Απλά, σας βγάζω το καπέλο, τόσο εσάς, όσο και όλους τους ερευνητές! Μην κοιτάτε που κάποιοι χαθήκαμε στα μυθιστορήματα, τάχα, πηγαίνοντας μπροστά. Όλοι ξέρουμε καλά πως η ιστορία είναι πίσω μας, αυτή μας στηρίζει... κι ας δείχνουμε ότι την ξεχνάμε...


ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

"Όταν τους ιδώμεν όλους υπό το πέλμα μας..."
Όταν τους πατήσωμεν όλους τελειωτικώς, θα ησυχάσωμεν..."

83η Περιοχή - Επιτροπή Ασφαλείας Μαγνησίας.

Εκδόσεις: "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" Κατερίνα Καρεκλίδου