Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε• αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας. Γιάννης Ρίτσος (το νόημα της απλότητας)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΑΣ είπε...

Οι τόποι που γνωρίσαμε δε χάνονται.
Κρεμιούνται στις λέξεις και τις χειρονομίες μας,αναπαύονται στο βυθό των ματιών μας.
Τα "χνάρια" ήταν από μέταλο που έκαιγε.
Κι ακούμπησε την καρδιά μας.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Βιβλιοπαρουσίαση στην Κρήτη

Ει, εκεί στην Κρήτη!!!
Έρχεται η Ελένη Γκίκα με "Το γράμμα που λείπει!"

Φωτεινή, Ντακάκη, Κρητικάτσια, τα γράμματα δεν πρέπει να λείπουν!

Καλή επιτυχία, Ελένη!

Οι αληθινές φιλίες κρατάνε και στην άλλη ζωή, ακόμα και χωρίς τηλεφώνημα!

Γράμμα για ένα... μήλο

Την Τετάρτη, 5 Μαΐου 19:30- απόγευμα, το νέο διεθνές βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ στο Ηράκλειο Κρήτης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, παρουσιάζει την ποιητική συλλογή της ΕΛΕΝΗΣ ΓΚΙΚΑ:
«το γράμμα που λείπει»

Θα μιλήσουν:
Ζαχαρίας Κατσακός, Φιλόλογος, Κριτικός Λογοτεχνίας,
Γεωργία Στεφανάκη, Εικαστική Επιμελήτρια,
Ελένη Γκοντέ, Δημοσιογράφος.

ποιήματα της Ελένης Γκίκα θα μπορεί να απαγγείλει όποιος παρευρίσκεται στην εκδήλωση και το επιθυμεί.

Η ποιητική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο Καφέ: «Mήλον της Έριδος», Κοραή18.

Το γράμμα που λείπει... εάν το είχαμε εφεύρει, όλα θα είχαν νόημα. Εάν υπήρχε, θα υπήρχε ελπίδα. Εάν το είχαμε γυρέψει, όλα θα ήταν δρόμος. Και αν το βρίσκαμε, θα λύναμε το αίνιγμα. Θα είχε άρει τη θνητότητα, δεν θα βιώναμε την απώλεια στον έρωτα, το απόλυτο θα έβρισκε σχήμα και πρόσωπο και εμείς δεν θα ήμαστε μονάχα ένας σβόλος χώμα. “Τ’ απόκρυφο κλειδί των χρόνων που ‘ζησα”, “το γράμμα που λείπει” με το τέλειο σχήμα. “Το γράμμα που γνώριζε ο Θεός απ’ την αρχή”, το άγνωστο αλλά όντως υπάρχον προαιώνιο γράμμα. Αν το ’χα βρει, θα σ’ έσωζα. Θα είχα διασώσει έστω το Πρόσωπό σου. “Το γράμμα που λείπει” κι όλοι υποψιαζόμαστε· αλλά δεν το ψέλλισε κανείς ακόμα...

Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε και ζει στο Κορωπί. Είναι Δημοσιογράφος. Για δέκα χρόνια εργάστηκε στο ραδιόφωνο και στις Εικόνες, εδώ και 15 χρόνια- με αντικείμενο το βιβλίο πάντοτε- στο «Έθνος της Κυριακής» και στις εκδόσεις «Άγκυρα», όπου έχει την επιμέλεια της νεοελληνικής σειράς.
Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει εννιά ποιητικές συλλογές, δυο συλλογές με διηγήματα, έντεκα μυθιστορήματα, έναν τόμο με συνεντεύξεις και ένα παραμύθι.

Υγ. Κάτι συμβαίνει με την Κρήτη εδώ και χρόνια. Πηγαίνω τρέχοντας και φεύγω παρακαλώντας να χάσω το αεροπλάνο, το καράβι... Είναι - πάντα θα είναι- και με περιμένουν φίλοι καλοί. Η Μαρία Κατσαράκη από τα δεκαοχτώ μου. Πόσο κρατά, εντέλει, μια φιλία? Αν είναι αληθινή, μέχρι τον ουρανό. Της τηλεφώνησα κι ήταν σα να βρεθήκαμε χθες. Ευτυχώς, υπάρχουν στη ζωή και σταθερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: