Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε• αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας. Γιάννης Ρίτσος (το νόημα της απλότητας)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΑΣ είπε...

Οι τόποι που γνωρίσαμε δε χάνονται.
Κρεμιούνται στις λέξεις και τις χειρονομίες μας,αναπαύονται στο βυθό των ματιών μας.
Τα "χνάρια" ήταν από μέταλο που έκαιγε.
Κι ακούμπησε την καρδιά μας.

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

Ούφ! Πήγε τρεις παρά! Ούτε που το κατάλαβα! Απόψε είδα πολλούς ιντερνετικούς φίλους (και όχι μόνο!) και χάρηκα πολύ για τα νέα τους! Έτσι μπράβο! Ν' ακούω χαρούμενες ειδήσεις! Τότε ξεχνάω και το πρισμένο πόδι και τις ώρες και όλα!

Όπως σας είχα πει, πήγα στο αγαπημένο μου χωριουδάκι. Για τις εκεί στιγμές μου, μαγειρεύω βιντεάκια που θα τα ανεβάσω μάλλον στο άλλο μπλογκ, γιατί κι αυτό κοντεύει να γεμίσει. Τουλάχιστον, να γεμίσουν και τα δυο, να πάω σε νέο το 2011!

Για να πάω όμως Ζαγορά και για να γυρίσω, πέρασα από ΠΟΡΤΑΡΙΑ! Κι αυτό το χωριό, πάντα μέσα από ένα αυτοκίνητο το βλέπω! Άντε να κατέβω βιαστικά για κανένα δωράκι! Πάντα βιαστικοί! Μια ζωή!Ζήτησα όμως απ' τον

Γιάννη Τσίγκρα

κάποια ωραία μέρα, εκτός απ' το βιβλίο του για την Πορταριά, να με ξεναγήσει εκεί! Χάρηκα και για το ειδικό μπλογκ (που και γι' αυτό σήμερα έμαθα! Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!)
Για να δούμε! Να περπατήσω με τον Γιάννη στα καρντερίμια της Πορταριάς και τίποτ' άλλο!
Γιάννη, πες την Μαρία, να προγραμματίσουμε εκδρομή εκεί!Εσύ ο ξεναγός μας! Εγώ θα βάλω τις μηχανές! Εσύ το λέγειν! Πες και στην Μαρία να ετοιμάσει κανένα κεφτεδάκι, για τον δρόμο!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, Γιάννη και στο νέο σου μπλογκ και όχι μόνο! Και στα προηγούμενα βιβλία σου, και στα χαρτάκια που κρύβουν τα συρτάρια σου, αλλά και στα νέα που γράφει η καρδιά, το μυαλό, η ψυχή και η δική σου ιδιαίτερη, ουσιώδης και περιληπτική γραφή!

Και εννοείται: Και στην Υγεία σου, και στην Οικογένειά σου και σε όλη σου την Ζωή!

(Υγ. 5:08 Δεν μπορούσα να αφήσω την Ζαγορά να περιμένει. Τα ανέβασα!)