Πίσω από απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε• αν δε με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θ’ αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας. Γιάννης Ρίτσος (το νόημα της απλότητας)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΑΣ είπε...

Οι τόποι που γνωρίσαμε δε χάνονται.
Κρεμιούνται στις λέξεις και τις χειρονομίες μας,αναπαύονται στο βυθό των ματιών μας.
Τα "χνάρια" ήταν από μέταλο που έκαιγε.
Κι ακούμπησε την καρδιά μας.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Καλωσορίζοντας την Ντόρα

(Απ' τα μέιλ).

Του Στράτου

Καλώς όρισε, η φίλη σου, Στράτο! Θα την γνωρίσουμε ακόμα πιο γρήγορα, με αφορμή τα λεγόμενά σου!
Ντόρα, είσαι τυχερή που έχεις τέτοιον φίλο! Καλώς, μας ήρθες!



Πέστε την όπως θέλετε Dorothy, Δωρούλα, Ντόρα, Ντορίνα... η άλλη Θεοδώρα… ή απλά όπως είναι Ντόρα Πολίτη.

Επιτέλους, η Ντόρα, αποφάσισε να έρθει (και να μείνει) στην blogογειτονιά μας. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να λείπει.

Για 34 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από τις 27 Μαρτίου του 1977, στο Χιούστον -νεαρή δημοσιογράφος τότε- όταν έκανε το πρώτο επαγγελματικό της ρεπορτάζ για την εφημερίδα Houston Chronicle υπηρετεί επάξια τη δημοσιογραφία. Πως πέρασαν τόσα χρόνια…

Έκτοτε η δημοσιογραφία έγινε για ’κείνη η πιο γλυκιά ερωμένη! Η ερωμένη που, όπως λέει η ίδια, δίνει ενδιαφέρον στη ζωή της.

Στις τοπικές εφημερίδες όπως το Εμπρός, ο Δημοκράτης, τα Αιολικά Νέα (και όχι μόνο) άσκησε, με συνέπεια, ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια το λειτούργημά της, όπως επίσης και στην τοπική τηλεόραση.

«Ατίθαση, ρομαντική, αλαφροΐσκιωτη, ψυχοπλανεύτρα, που χάνεται στα δειλινά και στα χαράματα», για όλα αυτά (και πόσα άλλα, άραγε…) κάποιοι άνθρωποι δεν έκρυψαν τη συμπάθειά τους και της χάρισαν λόγια αγάπης, όπως ο Φρέντυ Γερμανός, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Τάκης Χατζηαναγνώστου, ο Δημήτρης Νικορέτζος και τόσοι άλλοι. Άλλωστε τη Ντόρα και με τις αναποδιές της… την αγαπάς!

Πολύτιμες συνεντεύξεις, επίσης, της έδωσαν, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Μάριος Τόκας, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρώην αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπέρνς, και πλειάδα άλλων.

Τέλος να πω ότι εγώ τη γνώρισα, μέσα απ’ τα γραφτά της, τα χρόνια της ξενιτιάς μου κι ύστερα προσωπικά (το 2004) τυχαία στα γραφεία της εφημερίδας Εμπρός!

Είναι χαρά και τιμή μου, λοιπόν, να σας συστήσω τη φιλόξενη γωνιά που θα έχει πλέον εδώ: http://dorapol.blogspot.com/ και, όποτε μπορεί, θα μοιράζεται μαζί μας τα δικά της.

Επισπευτείτε την http://dorapol.blogspot.com/

--
Stratos Doukakis

Blog: http://mithymnaios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: